2013. április 3., szerda

FUN FACTS IX.

-Külföldre úgy lehet telefonálni, hogy a szám elé 0041-et írsz. Tehát magyar számnál ez úgy néz ki, hogy 0041-36-30(20/70)-és a szám. Ha más államot hívunk, akkor 041-et kell a szám elé írni. Ez a TIM telefontarsasagnal tuti igy van, masoknal 0021-et vagy 0014-et kell hasznalni...

-A brazil kave kicsi, eros es fekete. En 'tisztan' iszom, minden nelkul (tejszint, tejet sosem adnak hozza, igy a cukor mar minek bele), gyakorlatilag huzora, mint egy felest. :D

-A Black Friday, meg minden mas naaaagy learazas itt teljesen leplezetlenul ugy mukodik, hogy jol felemelik, majd az eredeti arra, de sokszor a fole csokkentik az arat. Hatalmas akcio!! SALE! LIQUIDAÇÃO! PROMOÇÃO! OFERTA!!! Nehany valodi akcio kivetelevel a kuponos oldalak is igy mukodnek (pl. Groupon).

Minden a duplajanak a fele!


-Az ajtokon a 'Huzni' es 'Tolni' feliratok megtevesztoek lehetnek angolul beszelok szamara, a push-ra hajazo Puxe ugyanis a huzni, az Empurre pedig a tolni ige felszolito modu alakja.

-A hajviseletrol: alig nehany no visel rovid hajat, es alig nehany ferfi hosszut. A tini lanyoknak rendszerint szep hosszu haja van, amit mindig kibontva hordanak es egyfeszt dobalnak-turogetnek. A felnotteknek mar nincs ilyen szep haja altalaban, nem tudom, mi tortenik a kamaszkor utan... Nagy divat a haj vasalasa. Sajnos a szokites is, ami szerintem az alapvetoen sotet boru, barna szemu, eredetileg fekete haju-szemoldoku nokon baromi rosszul fest. Valahogy igy:-A brazil noknek mindig ki van festve a korme. Egyszer lattunk egy csovest, tokeletes lila pedikurrel! :O (nem, nem veralafutas volt, tuti koromlakk!)

-Eszter hivta fel a figyelmemet arra, hogy itt nem harangoznak! Es tenyleg, eddig fel sem tunt, de most hianyzik a deli harangszo... vagy a konstans, Veszprembol. :)

-Tobbszor elofordult mar buszon, amikor nincs ulohelyem, hogy a kozelemben ulok felajanljak, hogy az olukbe tehetem a taskamat. Ezt rendszerint kedvesen visszautasitom, de ettol meg aranyos gesztus.

-Van nehany kifejezes/mondat, ami annyira jellemzoen brazilos, pl:

  • Tô chegando! (Mindjart ott vagyok.. uahuaha persze-persze. :D)
  • Calma! (Nyugi!)
  • Tá chovendo! :O (Esik. Na mar most, tropusi orszag, nyar, igen, minden nap esik, de ezen ujra es ujra kepesek elcsodalkozni. Ilyenkor az ablakhoz tomorul mindenki es sopankodik, hogy esik. :D)
  • Amanhã! (Majd holnap. De a majd holnap beszelunk tipusu igeretekbol altalaban semmi nem lesz.)
  • Rapidinho! (Gyorsan megvan, 1 perc az egesz! - 2 es fel ora...)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése