2012. szeptember 10., hétfő

BÚZIOS

Buzios egy erdekes alaku felsziget/kisvaros Rio de Janeiro allamban, Riotol keletre, optimalis esetben 2-3 ora kocsiut, de ha az ember hosszuhetvegen vag neki, mar a Riot Niteroi-jal osszekoto hidon egy ropke orat eltolthet, majd meg masfelet a csodalatosan egzotikus São Gonçalo menten (ami meg mindig csak Rio szomszedja, es konkretan az egesz varos egy nagy favela. Ezt Leo baratom biztos cafolna, mert o ott lakik, es tudtommal nem favelaban, kivulrol mindenesetre eleg lepukkantnak tunik Rio allam 2. legnepesebb varosa). Aztan jon a brazil videk, ami sok erdekesseget nem mutat, de van sok tehen meg paci, nekem ez mar eleg ahhoz, hogy otthon erezzem magam. :D Majd vegre elerjuk Cabo Frio partjait, ami szinten nepszeru nyaralohely, nem csunya az sem. Es vegre 6 ora araszolas utan Buzios!! :) Kavargunk egy kicsit, mire megtalaljuk a hostelt, a GPS az egesz varos teruleten felmondta a szolgalatot. Mint kiderult, okosan valasztottam szallashelyet, mert 5 percre van a belvaros, a Rua das Pedras setaloutca, tele ettermekkel es barokkal. Egy ilyen helyen az ember elszallt arakra szamit, de az igazsag az, hogy Rio arai vannak annyira elszallva, hogy Buzios kifejezetten olcsonak tunt.

Kilatas a szobank ablakabol

A varos egyebkent nagyon szep, egyaltalan nem brazilos, inkabb mint egy mediterran varoska: sok kis haz zsalugateres ablakokkal, koves-kanyargos utcacskak.. De a strandok valoszinuleg itt jobbak. Rengeteg olasz etterem van, es olyanra is ratalaltunk, ahol a tulaj tenyleg olasz, raadasul milanoi! :) 









Buziost Brigitte Bardot tette fel a terkepre, aki a 60-as evekben egy carioca pasival jart. Am Rioban allandoan kovette oket a paparazzi, igy az akkor meg kvazi ismeretlen Buziosra menekultek. A szinesznonek annyira megtetszett a hely, hogy tobb honapig maradt ott, es kesobb is visszatert a felszigetre. A foutcan talalhato szobra a legnepszerubb fotozkodasi hely (mint Julia szobra Veronaban, csak szerencsetlennel elterjedt szokas megfogni a bal mellet, hiaba, hogy a kis Julia csak 14 a tortenet szerint... Furcsa egy allatfaj a turista, en mindig mondtam! Brigittet bezzeg nem fogdossak...). 



Sok kisebb strand van. Az eszaki oldalon melegebb a viz es nem nagyon hullamzik, mi csak itt voltunk, a deli oldal messze is volt, meg ott allitolag inkabb a szorfosoknek kedvez a viz. 




Tulajdonkeppen Buzios egy eltevedt mediterran varoska, aki szerencsenkre egeszen Braziliaig vandorolt, kozelebb hozva a szeretett olasz hangulatot, igy ide biztos, hogy meg visszaterunk!

1 megjegyzés:

  1. Szia, tetszik a blogod. Én is voltam már párszor Rioban, most is megyek nem sokára, Santa Teresába. Felvehetnénk a kapcsolatot emailen? ginajosno@gmail.com... Örülnék neki.
    Üdv, Gina

    VálaszTörlés