2012. szeptember 24., hétfő

TÚRA A SZOMSZÉDBAN

Rio hatalmas varos, teljesen kiismerni azt gondolom, lehetetlen. Nem is csak amiatt, hogy nagy, hanem mert annyi eldugott kis resz van, ahova csak ugy nem teved be az ember. Mert tobbnyire erdos, hegyen van, nem egyszeru feljutni. Ilyen ez a hely is, amit vasarnap fedeztunk fel. Carlos latta meg a terkepen, hogy van egy ut Leblonbol felfele a hegyre, meg kene nezni. Alto-Leblonbol elindultunk egy szerpentines uton, aminek a vegen egy kis park szeruseg vart, gyonyoru kilatassal az oceanra, Leblonra, a Lagoara, a Krisztus-szoborra. A hely neve Parque do Penhasco Dois Irmãos (a Dois Irmãos az a hegy, ami ugy nez ki, mint a keresztbe tett ujjak, azt jelenti, ket teso). Itt allitottak emleket a 2009-ben eltunt Parizs-Rio jarat aldozatainak.



Innen meg vezetett ut felfele, gyerunk, nezzuk meg. Egy ujabb kilatohelyre ertunk, ez mar kvazi az erdo kozepen volt, egyre tobb kis majommal, madarakkal, bogarakkal. Meg egyszer mondom, Rio kellos-kozepen, Leblon mellett! Hihetetlen! Innen meg tovabb lehetett menni, a legfelso 'kilatoba', ahonnan meg szebb volt a taj. Innen tovabb mar nem mentunk, a kis foldesut a kozeli favelaba vitt volna le. 

Itt a terkep, hogy meddig lehet bemenni:


1. kilato
2. (kicsit fas) kilato

3. kilato
Ahonnan mar nem mentunk tovabb...

Ehhez hasonlo kirandulo utvonal van meg jo nehany Rioban, ott van peldaul az egesz Tijuca erdo. Ebben az utban az volt a meglepo, hogy ez itt van a szomszedban, de tegnapig nem is tudtunk rola. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése