2013. március 22., péntek

AMIÉRT SOSEM LESZEK BRAZIL

-Bar nem vagyok a pontossag bajnoka, de azert ennyit nem szeretek kesni. Varni meg plane nem.

-Nem tudok tancolni.

-Nem nezek szappanoperat, mert idegesit.

-Ja, ha nem muszaj, Globot (es mas brazil csatornakat) sem nezek, indok ld. elozo pont.

-Kifujom az orrom, nem befele szivom, ahogy sokan meg a nok kozul is teszik. szexi.

-Nem csulazok az utcan. Regen amugy tilos volt (meg egy elnok muhahaha), visszahozhatnak ezt a torvenyt. Szemetelni sem szoktam.

-50 faktoros krem mellett is siman, barmikor le tudok egni. Ha lebarnulok, az meg tart vagy egy hetig.

-Nem tudok olyan feneket noveszteni sose, mint a brazil csajoke.

-Nem ismerem a regi meno popszamokat. Illetve semmit, ami regi es a brazilok nosztalgikus konnycseppet ejtve gondolnak vissza ra.

-Nem nezem a BBB-t (Big Brother Brasil).

-Ebbol (is) kifolyolag (meg mert nem erdekel) nem vagom, kik az eppen aktualis brazil celebek.

-Szerintem Xuxa baromi idegesito (o is celeb, bar mar nem mai csirke, erdekesseg, hogy Pelevel es Ayrton Sennaval is jart.. Modell volt, meg szineszno, ma gyerek-, meg mindenfele mas musort vezet.)

-Ha megigerek valamit, szeretem megtartani a szavam. Mondjuk lehet, hogy a brazilok is szeretnek, csak valahogy nem mindig jon ossze nekik.

-Nem merek vezetni Braziliaban (egyelore).

-Nem szeretek sorba allni (lehet, hogy ok sem, megis ugy tunik, jobban viselik, mint mondjuk mi, magyarok, es akkor is sorakoznak, amikor nem lenne muszaj)

-Nem vagyok akkora hus-fan, mint ok, es csakis bem passado (vagyis jol atsutve) vagyok hajlando barmit megenni (amugy jo tudni, a mal passado a veres, az ao ponto meg a kozepesen atsutott, a legtobben igy szeretik).

-Este azert mar nem iszom kavet.

-Nem szavazok.

-Nem nezek 0-24-ben focit (de meccsre jarni szeretek).

-Nem utalom az argentinokat, meg a tobbi latin-amerikai orszagot sem. A brazilok sem gyulolkodnek, de az altalanos ellenszenv megvan, meg a kotelezo ugratasok, sztereotipizalas, poenkodas. Teny, hogy inkabb vicces, mint veresen komoly ez az ellentet. (ideillo aktualis poen az uj papaval kapcsolatban: rendben, a Papa argentin, de Isten brazil! :P)

-Nem tudok szorfozni, felek a nagy hullamoktol.

-Szombat este 11-kor mar azert elkezd idegesiteni, hogy meg mindig nem dontottuk el, hova megyunk, kivel es miert.

-Nem ertem, mi a jo a farofaban.

-Egyik homokban jatszhato sportban sem fogom soha meg megkozeliteni sem a brazilok szintjet.







13 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. tenyleg reg irtam, nem volt idom.. Tucano mondta, hogy itt vagy Rioban es capoeira ugyben teged zaklassalak. Ezt hol tehetnem meg?? :)

      Törlés
    2. Szerintem összekevertél valakivel mivel én innen Magyarországból olvaslak!:))

      Törlés
    3. ahhaa, akkor Te nem ugyanaz a Benjamin vagy... bocsanat, akkor nem foglak capoeiras kerdesekkel zargatni semmikepp! :D

      Törlés
  2. Kb, egy hasonló listám volt az első évben..annak ellenére, hogy én Chilében élek, tényleg meglepően hasonló.
    A szappanoperák még mindig idegesítenek, de hajlandó vagyok megnézni 1-2 részt, cask hogy képbe legyek és néhány szappanopera rajongó barátnő tövíről-hegyire elmondja, hogy mi történt az előzményekben. Néhány valóság show-ba is belenéztem, de mindig ismerőssel, akik végig kommentálták, hogy akkor most ki kivel van. :):) Szerencsére már kimegy a divatból, legalábbis Chilében ez a valóságshowzás... A régi slágereket régi filmekből meg lehet ismerni. Vagy nálunk nemrég volt egy a Megasztárhoz hasonló valami "Mi nombre es.." amikor a résztvevők egy-egy helyi v. külföldi énekest imitáltak és mindig bemutatták, hogy az adott énekes, ki volt, mikor és hogyan lett híres.
    Ja a hús. Itt ha jól átsütve kéred, furcsán néznek rád, viszont ismerek chilei csajokat is, akik csak így eszik. Hosszabb-rövidebb idő elteltével rájöttem, miért is jobb az "ao ponto" :) Ennek ellenére ritkán eszem marhahúst. Mert a BBQ-ra este 9-re hívnak, amelyre 9:30-10 előtt nem illik érkezni.Amire nekikezdenek a hússétésnek már jó késő van és simán éjfél vagy az után van a vacsi, amikor én már nem szeretek enni.
    Ennek ellenére a késést kb. megszoktam, már tudom, hogy mennyit "illik" késni, viszont az extrém sokat késők még mindig idegesítenek,ha ilyen illetővel találkozom eleve korábbi időpontra hívom :)
    A dél-amerikai országok mindig úgy vannak egymással, hogy a szomszédos országokkal "kevésbé jól", a nem szomszédossal pedig "elég jól" vannak. :) Ettől függetlenül, vannak tipikus szeretotípiák, amelyeket mindenki szeret emlegetni... pl. az argenínokat bekékpzelt páváknak tartják stb. Chilének Peruval, Bolíviával és Argenínával nem felhőtlen a viszonya. Ma Peru-Chile meccs lesz.. kötelező nézni..:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, en a pasim anyukajatol tudom, ki kivel van most epp a Salve Jorge novelaban. Regi klasszikusokat ismerek, mint Vinicius de Moraes es tarsai, inkabb a 'felejtos' pop az, ami kimaradt, olyan, mint nalunk mondjuk a Hip Hop Boyz volt, nem nagy zene, de mindenki vagja, hogy hetvegen majd felmegyunk a hegyekbe... :D
      A bbq/churrasco itt delutani program, ebed-vacsora kozott valahol, es a sor rendszerint fontosabb tenyezo, mint a kaja. :))
      Ooo magyar-roman megy epp most, ha mar a jo szomszedoknal tartunk! ;)

      Törlés
    2. Jaja Magyar-Román :) jó hogy mondod!! ki is ment a fejemből..
      Az alkohol itt is fontosabb, mint maga a kaja. Kezdik egy Pisco Sour-ral (borpárlatféleség 2 dl), Majd sör, fehér bor, vörös bor, rum-coca-cola, esetleg whisky levezetésképpen. Ez általában a sorrend nem a választék :):)

      Törlés
    3. uhh szepen keverik a dolgokat! :D A brazilok nem boroznak, es ha koktel, akkor caipirinha, felesezni sem szoktak nagyon, szoval marad a hideg sor, abbol viszont korlatlan mennyisegben fogyasztanak.

      Törlés
  3. Igen, nem borosak a brazilok,... Melegben nem is jó a bor, meg úgy a koktél sem:) Szerintem ezért is isszák a hideg sört!
    Chile boros nemzet, de sörös is, a rövid italokat gyakran levezetésnek isszak. pl. Jäger borospohárban jéggel :D:D Az én elméletem szerint, mivel Chile hoszú ország ezért az időjárástól függetlenül, mindenféle alkohol divatban van. Ráadásul sok a német és egyéb európai bevándorló. De inkább a mennyiség a lényeg, mint a minőség.. pl nemzeti ital a "terremoto"(földrengés) fél liter bizonyos típusú bor főleg ananász fagyival. Ha egyet megittál és nem ütött ki, kérheted az "utórengést" :) valami borzalmas

    VálaszTörlés
  4. én már 35 éve élek itt, de teljesen egyetértek: sosem leszek brazil. Magyar útlevelem van csak, habár minden jogom megvolna az állampolgárság fölvételére. Sokmindent nem szeretek itt, (más sokmindent persze igen) de egy dolog nagyon vonzó a brazilokon: bárhol éljen is, lehet a legkeményebb szegénység is a sorsa, de o MOSOLY soha nem hiányzik az arcáról!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyula, egyetertek, es ez az, ami kompenzalja a negativ tulajdonsagaikat, hogy szinte kivetel nelkul mindenki nagyon kedves, segitokesz, figyelnek a masikra.

      Törlés
  5. Ausztráliában egy brazil cégnél (Vale) dolgozom és jókat mosolyogtam a felsoroltakon. Abszolút illik a kollégák nagy részére. Minden brazil nőnek ki van festve a körme (szerintük a férfiak rájuk sem néznének enélkül... hm). Divatból rosszabbak az olaszoknál. Minden nap valami ruha költemény és brazil kolléganőimnek köszönhetően megtudtam, hogy a barna cucchoz nem lehet feketét felvenni (azt hittem a fekete a jolly joker, na mindegy). Tényleg mindig az ablaknál nézegetik itt is, ha esik az eső és sóhajtoznak. Azt mondjuk nem hiszem, hogy túl jó seggük lenne és a férfiak is inkább fehér-fakó bőrűek, mintsem bronzbarnák, de valszeg ez az európai beütés miatt van... És tényleg mindig jókedvűek és mosolygósak. De idegesítően bürokratikusak is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Azert divatban nem verik az olaszokat meg, de kozelit. Jo segge inkabb a barnabb csajoknak van, itt Rioban van mibol valogatni a fiuknak. Nekem az europai tipus jobban bejon, az en pasim is a feher-fako kategoria. :) Huuhu a burokracia, hat igen, bosszanto tud lenni, amikor emiatt all a munka nem keves ideig.. Es mindenre varni kell.

      Törlés