2011. november 1., kedd

FUN FACTS III.

 -A brazilok elegge szeretnek koltekezni (mar aki megteheti. Bar a reszletfizetesi opcio miatt – ld. lejjebb – nem csak ok...).

 -Az ettermek szinte mindig tele vannak, sokszor varni kell, hogy legyen asztalod. Neha ez a varakozasi ido meghaladja az ember turelmi szintjet, mint a multkor az Outbacknel: kaptunk egy ilyen csipogos izet, hogy majd szolnak, ha mi kovetkezunk, de maradjunk a szinten. Tobb, mint fel ora varakozas utan visszamentunk, hogy wtf, hat meg 9-en vannak elottunk… hat akkor szevasztok!

-Szinte barmit, barmilyen ertekben lehet reszletfizetessel venni. Mindenhol kiirjak, hogy 2, 3, 10, stb reszletre, a rendes ar ala/melle. De neha ilyen 1000 Ft erteku dolgokat is 10 reszletben... Ez is az elso ponthoz vezet vissza: a koltekezeshez. Reszletre cipot, tv-t, tepsit... Aztan nem gyozik kovetni a tartozasaikat...

-Borravalot nem szokas adni az ettermekben, vagy benne van az arban alapbol, vagy nem fogadjak el. Viszont jattolni szokas ilyen-olyan kisebb extra szolgaltatasert.

-Egyebkent ez a kiszolgalosdi nagyon megy itt. Pl.: minden hazban van portas, altalaban tobb is, mert nem csak a bejaratokat figyelik, de egyben ok a karbantartok is a hazban, felhozzak a postat, lemossak a kocsidat, segitenek cipekedni, ha latjak, hogy sok cuccod van. A multkor veletlenul kiejtettem az ablakon egy abroszt, ami pont egy fara esett... leszaladtam, lattam, hogy eselytelen vagyok, mert nagyon magasan van. Pont jott az egyik karbantarto srac, elsirtam neki a gondomat, mondta, hogy oke, menjek fel, majd hozza. Es tenyleg hozta kb 10 perc mulva. Nagyon kivancsi vagyok, hogy szedte le, tenyleg magas volt a fa, a csavo meg kb egy fejjel alacsonyabb, mint en... A boltokban mindig van 1 plusz ember minden kasszanal, aki segit bepakolni. Az irodaban szinte egesz nap jar 1-2 takarito.

-Az eszaki-deli felteke kulonbsegeibol adodoan mar osszeszedtunk par dolgot (evszakok, ellenkezo iranyban folyik le a viz a csapban, a hold maskepp all, csillagkepek masok, ellentetes iranyba allitjuk az orat osszel es tavasszal – igy mar csak 3 ora az elteres). Egyik nap a botanikus kert mellett haladva uj felfedezest tettem: a fakon a moha a deli oldalon no, nem az eszakin, mint otthon!     

-Orchidea no a fak torzsen. Nagyon jol nez ki!

-Rioban az osszes allami iskolaban (altalanos+kozep) ugyanaz az egyenruha. A privat sulikban is van, de az iskolankent eltero.

-Mindenhol van kirakva alkoholos keztisztito. Allitolag valamelyik allatinfluenzas hulyeseg ota, itt is gondolom meghalt 3 ember, persze sosem bizonyitjak be, hogy abban, de azt mondjak, hogy igen, abban, es ettol osszeszartak magukat, es a Mekitol kezdve az egyetemen at a liftekig mindenhova kiraktak nyomos-zseles fertotlenitoket. 

3 megjegyzés:

  1. Ma is tanultam valamit, eddig sose figyeltem a mohát, hogy hol van :)

    VálaszTörlés
  2. A fertőző agyhártyagyulladás miatt sajnos, kezd egyre komolyabb mértéket ölteni, főleg Bahiában, nem árt oltatni:(

    VálaszTörlés
  3. En most megyek sargalaz elleni oltasert. Gondolod, hogy kellene fertozo agyhartyagyulladas elleni oltast is kernem? Manausba megyek jovo hetvegen. (aminek egyebkent nagyon orulok!! :))

    VálaszTörlés