2012. január 13., péntek

FUN FACTS V.

-A ferfiak munkahelyi viselete oltonynadrag + ing. Csak a banki dolgozoknak kotelezo a nyakkendo, zako. Nalunk meg ennyi sincs, amikor megkerdeztem a fonokomet, hogy mi a dress code, azt mondta, hogy o pl farmer + polo + tenis (ami itt a sportcipot jelenti) kominaciot szereti legjobban, es valoban, szinte mindig laza, kiveve, ha targyalni megy. De a tobbiek is, nem nagyon feszulnek ilyeneken, hogy a vallat takarni kell, vagy zart cipo vagy barmi.

-Kb. 800.000 helyet nem tudnak betolteni brazil kepzett munkaerovel. Egesz egyszeruen nincs annyi, amennyire szuksege lenne a folyamatosan novekvo, epulo gazdasagnak. Ezert a kulfoldi kepzett munkaerot (elsosorban mernokoket) tart karokkal varjak. (!!)

-A repulok szinte mindig kesnek, legalabbis a belfoldi jaratok. Valahogy nem kepesek koordinalni, pedig ha igy marad, meg sok fennakadast fog okozni a VB-Olimpia alatt.

-A taxi itt akkor olcsobb, ha leinted, nem szokas telefonon rendelni, maximum, ha hajnalban indulsz valahova, akkor elore lezsirozod.

-A magas paratartalom es a so miatt gyorsabban rozsdasodik, gyorsabban elhasznalodik minden targy. Nem erdemes fem polcokat venni pl, tiszta rozsda az egesz kb fel ev alatt... Meg mar 1-2 evoeszkozon, konyhai eszkozon is eszrevettem, hogy elkezdett rozsdasodni.


-A legtobb mosogepben nincs olyan funkcio, hogy meleg vizes mosas... hideg vizzel mosnak, ami nekem nagyon furcsa, nem is lesznek a ruhak olyan tisztak, mint otthon.

5 megjegyzés:

  1. szódabikarbóna. mosópor mellett vagy helyett. itt se mosnak meleg vízben, csak a gazdagok, akiknek fussa drága masinára, ami ilyet is tud :-)

    VálaszTörlés
  2. Ha valamilyen civil szervezet keres tapasztalt program/projekt asszisztenst és elég az angol, akkor mindenképp szólj!!!

    VálaszTörlés
  3. Nézd, az a helyzet, hogy elmennék itthonról és ha ott adódik lehetőség, akkor miért ne? :) Komolyan.

    VálaszTörlés
  4. kb feleannyit szoktam, mintha mosópor lenne. a fehér ruhának nagyon jót tesz, de persze a színeset se bántja.
    ecettel együtt tilos!! valami kémiai reakció lesz a vége.
    (ecettel is lehet fehéríteni.)
    egyébként az ausztrálok is csak hideggel mosnak még, szerintük a melegvíz pazarlás erre.
    ja, meg kell találni a jó mosóport, más hatásos a hideg vízben, mint a melegben.

    VálaszTörlés
  5. Meg akkor a kiérkező násznép egy részét lepasszolhatnád hozzám. :) Mondjuk ettől még ugyanúgy el kellett volna már kezdenem spórolni az akkori repjegyre, bárhol is akarnék duplázni...

    VálaszTörlés