2012. január 24., kedd

RIVIERA DE SÃO LOURENÇO

riviera06.JPG


Riviera de São Lourenço egy tengerparti szakasz São Paulo allamban, Bertiogaban, SP-tol 1 oranyira. Nagyon nepszeru a hely a São Paulo-iak koreben, sokaknak van itt nyaraloja. Hiressegeknek is, pl. Kaká. Ezeket a nyaralokat nem ugy kell elkepzelni, mint a balatoni hazakat, ugyanis a legtobb az lakas, 8-10 emeletes hazakban. Ezek a hazak mind nagyon hasonloak, igy a varos kepe is egyseges (nem olyan kaoszos, mint Rio, a sok random emeletes hazzal), mind szep, jol karbantartott, es nagyon jol felszerelt: minden hazhoz tartozik medence, teniszpalya, biliard, csocso, pingpong asztal, szauna, konditerem, pokerasztalok, tobb kozos helyiseg, sutogetos hely, stb. Olyan, mint egy hotel. A parton is megvannak a haz sajat napernyoi, nyugagyai, ezekert sem kell kulon fizetni (pl. Rioban 3-4 R$ a napozo szek). A tenger itt sokkal nyugodtabb, mint Rioban, es melegebb is.

riviera02.jpg
Nem csak medence van, de meg ilyen helyes fiuk is! ;)  















Maga a varos nem tul nagy, es tipikus nyaralovaros, telen ures (voltunk ott juniusban, senki nem volt a parton kabe, holott volt vagy 30 fok akkor is...). Nyaron viszont nagy a porges, foleg hetvegente. A kozponti ,,gyujtohely” a plaza, meg a szupermarket. Illetve nyaranta berendeznek egy parkot, ahol van pl. ingyen mozi+popcorn, vannak iszogatos helyek, gyerekeknek egy csomo minden szorakoztato program. Egyebkent az egesz hely nagyon csalad- meg gyerekbarat, jo lehetett Carloseknak itt kicsikent. :) Vannak utcak, ahol viszont csak csaladi hazak vannak, nem akarmilyenek! A furcsa ezekben az utcakban az, hogy nincs lebetonozva, csak foldes utak vannak (mikozben ott a sok millio realos villa, meg a nem szar autok). Ez azert van igy, mert gazdageknal az meno, ha saros lesz a kocsid, es ezt visszaterve a varosba latjak, mert akkor tudjak az emberek, hogy neked hetvegi hazad, netalantan farmod van, vagyis atom meno es elkepesztoen gazdag vagy. Hat, ez megint valami fura brazil gondolkodas, de ha nekik ez jo... :D 

riviera04.jpg
Ez az egyik kedvencem. 
















Tenyleg ugy ereztem magam itt, mintha nyaralnek, nagyon nyugis hely. Meg teniszeztunk, pingpongoztunk sokat, meg kartyaztunk (truco, fura brazil kartyajatek, majd megtanitom, erdekes!) Carlos gyerekkori baratjaval meg a baratnojevel. Hosszu hetvegenk volt, mert januar 20-a itt szunnap, Rio de Janeiro szulinapja! :) Vasarnap mar delben elindultunk vissza, mert egyreszt 5 ora az ut (autopalyan, ha nincs dugo, a tengerparton – ami sokkal szebb – 7 ora. Masreszt Marcelohoz mentunk pokerezni, mert megerkezett Sona, a szlovak baratnoje. Jofej csaj. Itt lesz vagy masfel honapig, amig en is meg itt vagyok, meg talalkozunk parszor, pl ma is, vegre lehetek megint idegenvezeto, plane, hogy Marcelo annak ellenere, hogy carioca, nem nagyon vagja, mi merre hany meter, mivel vilageleteben a lakasuktol gyalogosan max 20 percre tanult, dolgozott. :D Olyan, mint a pesti, aki a belvarosban lakik. Vagy mint a budaiak, akik nem tudjak, hogy a metro nemelyik vegallomason kijon a fold alol.. :P :))


riviera05.jpg

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése