2012. február 24., péntek

KARNEVAL HELYETT

Mint mar emlitettem, a karneval nagy reszet nem Rioban toltottuk, hanem a Rivieran, foleg. Innen aztan bejartuk a kornyeket.




A terkepen latszik, hogy a parthoz egesz kozel tobb nagy sziget is fekszik, amiket tulajdonkeppen egy folyo valaszt el a szarazfoldtol. Az elso napos (azaz estes, mert nappal tulsagosan lefoglalt a parton dogles :D)  turank Santosba vezetett. Kozben megneztuk Bertiogat es Guarujat is. 

Bertioga a varos, amihez a Riviera is tartozik. De a kettot megis kulon kezelik. A Riviera a São Paulo-i gazdagok nyaralohelye, olyan, mint egy nagy kondominium. Nem zart, mert Braziliaban tiltja a torveny, hogy barmely partszakaszt magantulajdonba adjanak, de pl. a strandon a napernyok ki vannak osztva apartmanonkent, akik evek ota odajarnak, mar ismerik egymast, igy megiscsak egyfajta zartabb kozosseg alakult ki. Ezert nem szeretnek, hogy Bertiogabol az emberek ide jojjenek, nincs is egyszeru, gyors ut a varos es a Riviera kozott. Ugyanakkor a nyaralok rengeteg adot fizetnek, ami viszont a varose, illetve a Riviera epittetett is egy csomo mindent Bertiogaban, hogy jobba, szebbe es biztonsagosabba tegye a kornyezetet, ezzel ott marasztalva az embereket. 

Guarujá szinten nepszeru nyaralohely a São Paulo-iak koreben. A Santo Amaro nevu egesz nagy szigeten fekszik, aminek a szarazfold feloli reszet nezve ugy tunik, mintha lakatlan lenne, de a masik oldal, ami a nyilt oceanra nez, nagyon szep. Komppal lehet atjonni.

Santo Amarorol fenykepezve

Santos is csak komppal kozelitheto meg innen, az egy masik, szomszedos szigeten fekszik, de ott is ugyanaz a szitu: a szarazfoldtol egy folyo valasztja el, a masik oldala nez csak az oceanra. Santos 400 ezres nagyvaros, fontos kikoto. Focicsapata hires Pelérol, illetve manapsag Neymarrol, tavaly ok nyertek a Libertadorest, de a Club VB-n kikaptak a Barcelonatol (ez volt az elso alkalom, hogy Carlos a Barcanak drukkolt, mivel brazil csapatnak, ha az nem a Flamengo, elvbol soha nem szurkol :)).

Santos fenyei a komprol

Masnap delutan a masik iranyba tettunk egy turat, kb. oda, ahova egy X-et tettem a terkepen. 

Juqueí is nepszeru nyaralohely, allitolag fokent a bankarok koreben. A varos egeszen mas jellegu, mint pl. a Riviera, itt nincsenek nagy hazak, sokkal rusztikusabb, termeszetesebb hely.


Utkozben


Juqueí

Voltunk egy napot São Pauloban is, mert megerkezett Massimo, egy olasz baratunk, aki mar 3 eve egyutt van egy brazil lannyal (Tati), es most vegre fel evre ide tudott koltozni gyakorlatra. Vegul kedden tertunk vissza Rioba, hogy egy napot karnevalozzunk is. Egy kozeli bloconal voltunk. Vicces dolog ez a karneval, mert egyebkent semmi extra nincs benne, egy rakas ember egy teren iszik es tancol, altalaban van egy zenekar, aki adja a talpalavalot (ami joreszt sambat jelent). De a fura emberekkel, fura kellekekkel, es az olcso jeghideg sorrel osszessegeben nagy elmeny.

:D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése