2013. február 14., csütörtök

CAMPOS DO JORDÃO

Iden is kiadtuk a lakast karneval alatt, es elutaztunk a hegyekbe. Nagy meglepetesemre 4 ora kocsikazas utan megerkeztunk Europaba. Vagyis majdnem. A hely neve Campos do Jordão, São Paulo allamban talalhato, 1632 meterrel a tengerszint felett, amivel Brazilia legmagasabban fekvo varosa. Ettol a klimaja is mas, nappal is erezhetoen huvosebb volt, este pedig 10-15 fokra lehult a levego. Pedig most nyar van, Rioban 50 fok es pokol, igy ez a kis huvos intermezzo pont jokor jott. A turizmus telen meg jelentosebb, ilyenkor minuszok is lehetnek, amit a brazilok nagyon erdekesnek talalnak. A boltok egy az egyben a teli ruhazkodasra alltak ra, kabatok, kotott pulcsik, csizmak... egy csomo olyan dolog, amiket a rioi kirakatokban soha, vagy csak nagyon ritkan latni. 



A varos epiteszete is erdekes, leginkabb egy nemet falura emlekeztet a sok hegyes teteju hazzal es fa boltozattal. Meg Campos egyetlen favelajaban is tettek a hazakra tetot, amitol sokkal baratsagosabban nez ki ez a kornyek is. De a szegenyseg nem igazan jellemzo a varosra, a hazak rendezettek, az utcak szepek, tisztak, rengeteg vendeglo es hotel varja a husolni vagyo turistakat, akik foleg São Paulobol erkeznek. Mi egy nagyon aranyos kis hotelt talaltunk, kozel a kozponthoz, Casa São Jose a neve. 

A kozpont nem tul nagy, fel ora alatt bejarhato, de nagyon szep. Itt talalhato a hires Baden Baden etterem, ahol mindenfele nemet etelt szolgalnak fel, na meg a Baden Baden sort, amit Camposban palackoznak es nagyon jo! Igaz, dragabb is, mint az atlag brazil sorok, de ossze sem lehet hasonlitani a minoseget. Van vagy 8 kulonbozo fajtaja, mind nagyon kulonleges es finom. Egy masik nagy kedvencunk lett egy Villaggio Italia nevu olasz etterem, ahol olyan rantott hust adnak, amilyet keves helyen ettem eddig. Szinten helyi specialitas a Montanhes csokolade, sok helyen lehet kapni rengeteg formaban (sima csokik, drazsek, forro csoki, fondue, stb). 

Baden Baden






Felvonoval fel lehet menni az Elefant-hegyre (Morro do Elefante), ahonnan szep a kilatas a varosra. Vannak tura utvonalak, bicikliutak. A levego nagyon jo az egesz varosban, igy legzesi problemakkal kuzdo betegeknek idealis nyaralo (telelo) hely. Vannak fenyok, ami Braziliaban nem altalanos. Az utak menten mindenutt kekes-lilas viragu hortenzia no.





Ott megy Carlos :)

Ez az egy nem sajat kep









1 megjegyzés: