2013. február 8., péntek

ÉV ELEJE (VAGY MÉG CSAK AZ ELŐZŐ VÉGE?)

Azt hittem, en vagyok a hulye, hogy folyamatosan azt flesselem, hogy januar van, de tegnap Carlos elmeselte, hogy 2 percig allt egy sajt folott a szupermarketben, azon gondolkodva, hogy hogy a picsaba lehet az, hogy januar 10-en csomagoltak, amikor meg csak 7-e van... :D Szoval gyorsan eltelt az evbol mar masfel honap, bar ugye mint azt mar emlitettem, a brazilok szerint ugyis csak karneval utan kezdodik az ev... Ami mar nagyon itt van, meg dolgozom, de az utcan most vonult el egy baszottnagy fuvos zenekar, nehany ustdobbal megspekelve, csak hogy meg szarabbul erezzuk magunkat, hogy az irodaban rohadunk ahelyett, hogy odakint ropjuk a szambat es igyuk a jeghideg sort. Na de mar csak 1 ora, addig meg mar minek belekezdeni barmibe is, megirom ezt a posztot, amit mar x ideje halogatok. A halogatasra persze jo okom volt, itt voltak Anyaek, hetfon mentek haza, igy gondoltam, majd utana elmenybeszamolok, vagy majd jol megkerem oket, mint anno a Bencet is (aki meg mindig log a vendegposzttal!! :D), hogy irjak meg, milyennek lattak Braziliat. Spoilernek annyit, hogy nagggyon tetszett nekik minden, de majd akkor a reszletekrol ok.

En inkabb csak meselek az idei bulikrol. Meg januar elejen volt egy party a Jockey Clubban. Ez mar alapbol tobb szempontbol remek, az elso es legfontosabb, hogy kozel van, gyalog 10 perc, ezert batorkodtam belebujni a 10 centis magassarkumba, amit aztan ugy hetvenhatszor bantam meg az este folyaman, mivel a jockey is ilyen kis szar kovekkel van kirakva, ahogy minden utca Rioban, amin lehetetlenseg meg kisebb sarku cipokben is jarni. Na de maga a hely nagyon szep, es jo, hogy az alap funkcioja mellett hasznaljak ilyenekre is, hogy bulik meg koncertek, mert amugy teljesen jogos lenne a Bence felhaborodasa, hogy minek hagynak meg egy ekkora helyet foglalo palyat a Zona Sulon, amikor lehetne mashol is, itt meg epithetnenek tobb hazat. Igy nez ki felulrol: (ezen a kepen rajta van a hazunk is amugy, de nem mondom meg, melyik. :) )



A partyt a Rider szervezte, a papucsmarka, amirol en most tudtam meg, hogy brazil, es hogy a 90-es evekben gyakorlatilag A papucs szinonimaja volt Braziliaban. Mindenfele jatekkal keszultek a szervezok, lehetett papuccsal ping-pongozni, hulye kellekekkel fotozkodni (ennek eredmenye lent), csocsozni szinten papucsfigurakkal, es minden akcio utan lehetett nyerni egy par ferfi na mit??? hat persze, hogy papucsot! :) Nyertunk is vagy 3 parat, viszont ezzel azert nem akartunk nyomulni egesz este, igy jol elrejtettuk, ami aztan mire indultunk haza, jol el is tunt. Kicsit ertetlenul alltunk a dolog elott, hogy ki a tokom lopna itt papucsot, amikor INGYEN osztogatjak nemi kamu-jatek fejeben, de sebaj, kertunk siman egy ujat, amire hazafele le is csereltem a cipomet. :D





Anyaekkal vasarnap elmentunk megnezni egy blocot. A bloco az utcai karneval. A varos rengeteg pontjan rengeteg fele banda zenel, altalaban ezek nappali programok, hatalmas tomeg, olcso sor, szoval jo dolog a bloco, es a nagy atlagnak ez jelenti a karnevalt, nem a Sambodromon felvonulo tanciskolak (ezt nezik TV-ben meg kivetitokon). Az en eddigi kedvenceim a Sargento Pimenta, akik Beatles szamokat szambasitanak, meg a hires Bola Preta. Amire mentunk, az Empolga às 9 nevre hallgatott es nagyon jo zenet jatszottak ok is. Viszont abban a minutumban, hogy kiertunk a partra Ipaneman, ahol a bloco is volt, elkezdett ugy rendes tropusi orszaghoz meltoan szakadni az eso. A legjobb az volt az egeszben, hogy mindenki ugyanugy bulizott tovabb, mintha mi sem tortent volna. Brazilok! Nagyon joo! :)


2 megjegyzés: