2013. június 19., szerda

VAKÁCIÓ PART 2: MILANO ÉS LISSZABON

Az elozo posztot ott fejeztem be, hogy megerkeztem Milanoba, ahol a sracok vartak mar. Leraktuk a cuccaimat Massimoeknal Fino Mornascoban (varoska Como es Milano kozott), es irany Svajc, es a hires, varva-vart outlet-tura! :) Foxtown a hely neve, es az osszes hires marka megtalalhato, oriasi uzletekkel. Viszont az eladok itt annyira nem tapadnak rad, mint a normal butikokban, ami hatarozottan jo erzes, ha csak kivancsisagbol megy be az ember az uzletek nagy reszebe. :) Este mindenki felvett valamit az uj cuccokbol es bementunk Milanoba, ahol Vikivel (uruguayi baratnonk, aki 14 eves koraban csaladostul Magyarorszagra koltozott, es ugy megtanult magyarul, hogy nem veszed eszre rajta, hogy valojaban nem is magyar) talalkoztunk, meg meg 1-2 regi es uj arccal, majd veluk beultunk kajalni meg iszogatni. Egy magyar srac, Balazs mar szerdan bemutatkozott Carloseknak, arrol mar hallottam, hogy jol osszepajtiztak a nagy palinkazas kozepette. Carlos teljesen onkenyesen csak Balizta, aztan miutan hallottam, hogy senki nem hivja igy, kerdeztem, hogy ez honnan jott, azt mondta, nem tudja, meg az anyja sem becezi, de Carlosnak elnezi. :D A legendas, sok mindent megelt Le Banque clubba keszultunk, de ide mar csak 4-en mentunk Vikivel, Carlosszal es Massival, majd kesobb megerkezett Eduardo baratunk occse, Fernando, aki szinten most Milanoban tengeti az eletet, mint anno a batyja velunk. Mindketten az FGV-n tanulnak, es az apjuk itt professzor. Igy egyik nap ugy dontottem, meglatogatom, bemutatkozom es elmeselem neki, hogy par napja a kisebbik fiaval talalkoztunk Milanoban, es hogy jol van meg minden (csak mar rohadtul elege van ebbol a fos idobol, ami egesz tavasszal volt Milanoban, es hianyzik neki a rioi napfeny, ezert nem hosszabbit 1 evre..), nagyon orult az apja. :) 

Masnap mar koradelutan bevonatoztunk Milanoba, vegigjartuk a Rinascentet, a hires luxusplazat. Kesobb talalkoztunk par emberrel aperitivora. Ez az egyik legjobb dolog Milanoban, sok etterem allt ra arra, hogy vacsoraidoben egy koktel araert svedasztalos kajat is ad, ez altalaban 8-9 euroba kerul, es sokfele etel szokott lenni, foleg a jobb helyeken, pizzak es tesztak, ilyen-olyan husok, rizotto, salatak, ... . Balazsnak volt szulinapja egyebkent, es o meg 4 magyar lanyt hivott, ebbol 2 joarc volt, es ok jottek velunk tovabb meg iszogatni, a masik ketto hal volt. Ejfel korul aztan fogtunk egy nagyobb taxit es elindultunk ki a baromi messze levo Karma nevu helyre. Ez volt az elso szorakozohely, ahova anno eljutottam, aztan be is zart telire, szoval tobbet nem is mentem. Most is még csak a belso termek voltak nyitva, igy is hatalmas a hely, 2 terem volt, mindketto jo zenevel, kulonosen a latin szekcio. Michel Telonak meg eletunkben nem orultunk ennyire szerintem, tomboltunk az osszes gagyi popzenere! :D

Vikivel és Massimoval

Masnap ebedre meghivott Massimo minket egy varosi fesztivalra, amit glutenallergias embereknek szerveztek. Massimo is allergias a glutenre, de mint kiderult, az anyukaja es a huga is. A fesztivalon ott volt az egesz csalad, vagy 20 ember, mindenki 25 km-es korzetben lakik, Massimoek pl a nagyszulokkel egyutt, 3 generacios csaladi hazban. Olaszorszagban ennek meg mindig nagy hagyomanya van, foleg kisebb telepuleseken. De azert azt is erezni, hogy o mar igy 24 evesen ebbol nagyon menekulne. Nagyon kedves csaladja van egyebkent, jofejek a szulei, ellattak minket minden joval. Massimo is elkepesztoen rendes volt, vegig vitt minket mindenhova, neha vonatoztunk csak. Amikor halalkodtunk, akkor csak legyintett, hogy hat ez alap, mert a baratai vagyunk. Aztan amikor elkoszontunk, hivatalosan is meghivott a decemberi eskuvojukre, ami São Pauloban lesz, es Carlost megkerte, hogy legyen a tanuja. :)

Na de ott tartottam, hogy vasarnap csaladi ebed, majd bementunk vonattal Milanoba ketten. Vegre sutott a nap, ugyhogy rengeteget setaltunk. Milanoban is imadok setalni! :) Vegigjartuk a belvarost, majd elsetaltunk a Colonnehez, ott a regi idok emlekere az akkori kedvenc barunkban vettunk egy sort es kiultunk az utcara meginni, csakugy, mint regen. Majd talalkoztunk Vikivel, es beultunk a Trattoria Toscanaba aperitivozni, ami szinten nagy kedvencem. Most sem volt benne hiba. Kesobb csatlakozott Massimo is, es egy random arab barba beultunk, ahol eletem legrosszabb Cuba librejet kaptam meg. Gyogyszer + muanyag ize volt.

Duomo
Zászlók az Expora



Hetfon elmentunk meg ebedelni egyet utoljara Massimoval, olyan pizzeriaba, ahol o is tud enni pizzat, mert glutenmentes a tesztaja, meg glutenmentes sort is szolgalnak fel, amit mi is kiprobaltunk. A pizzanak meg volt egy merete: :D



Este 8 korul ertunk Lisszabonba, ahol Celeste unokahuga es a csaladja (ferje+2 kislany) vartak minket. Elmentunk egy nagyon klassz etterembe, Portugália volt a neve, pont igy irva. :) Celeste egy unokatesoja meg a lanya is eljott, akik aztan kocsival korbevittek minket Lisszabonban es kornyeken. Bar mar sotet volt, de jo volt igy is latni ennyi mindent, mert masnap csak nehany orank volt a repuloig. De azert volt idonk megreggelizni a hires Pastelaria Suiçaban, majd felsetaltunk a varba, majd Bairro Altoba, vettunk Ginjinhat, ami cseresznyelikor es nagyon finom (meg is kostoltuk ott helyben). Nagyon bejott a varos, olyan, mintha mar ismernem. Van valami hihetetlen bája a belvarosnak, ugyanakkor vannak modern reszei is.

Lisboa

Lisboa

De sajnos delben el kellett indulnunk a repterre, es nehany ora mulva mar Braziliaban voltunk. Folytatas innen, Natallal es a skibundaval! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése