2013. június 20., csütörtök

VAKÁCIÓ PART 3: NATAL

Este 6 korul ertunk Natalba, ahol a Ponta Negra reszen szalltunk meg, egy kis hotelben (a brazil megnevezese pousada), a parttal szemben. Annyira faradtak voltunk mindketten, hogy aznap vegul csak aludtunk, es csak masnap mentunk felfedezni a kornyeket. 

Ponta Negra egy kerulete es egyben leghiresebb strandja Natalnak, bar Natalon kivul, nem messze a varostol fekszik Pipa es Genipabu, ezek is legalabb olyan nepszeruek a turistak koreben, mint Natal maga. Sot, ha az ember Natalba latogat, szinte kotelezo ellatogatni ezekre a helyekre. Mivel nekunk csak 1 napunk volt kirandulni, az utobbit valasztottuk, a hotelben be is lehetett fizetni az egesz napos buggies mokara. 

Reggel jott ertunk a sofor a buggieval, es meg egy part felvettunk, igy vagtunk neki a homokduneknek. Szamomra egeszen elkepeszto volt ilyen, sivatag-szeru tajakat latni itt Braziliaban, a duneken szaguldozni a buggieval meg eszmeletlen nagy elmeny volt! :D Az ut kozben voltak tavak, ahol megalltunk, volt, ahol lehetett furodni, es voltak a skibundas helyek, ahol deszkan seggen lehetett lecsuszni a homokon a vizbe. Nagyon poen! :)) Volt egy masik fajta is, amit kiprobaltunk, ott meg egy sifelvono-szeru cuccon repultunk be a toba. Aztan volt egy to, ahol labadat a vizbe logatva lehetett eszegetni meg koktelozni. Ez sem volt rossz, na! :) 




skibunda :D



Az elso napon csak strandoltunk, nagyon jo volt a viz, meleg, keves hullammal. Ponta Negra erezhetoen a turistakra szakosodott, lepten-nyomon ajanlgattak mindenfele ettermet meg kirandulast meg miegymast. Ebbol lehetett volna kevesebb. Utolso este kimentunk kajalni meg meccset nezni, nagy kivetiton adtak valami brazil bajnokit, amitol total visszajott a VB nezos feeling. :) 

Natalrol roviden annyit, hogy Brazilia eszak-keleti reszen fekszik (Nordeste, ejtsd nordeszcsi), Rio Grande do Norte allam fovarosa. Lakossaga kb 800 ezer fo. Ez az a resze Brazilianak, ahol gyakorlatilag egesz evben stabil 25-30 fok van, a valaha mert legalacsonyabb homerseklet 14 fok, a legmagasabb 38. Szimpatikus. Meg az is, hogy allitolag Natal Brazilia legbiztonsagosabb fovarosa. Ja, es a nev maga portugalul karacsonyt jelent. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése