2011. szeptember 26., hétfő

ROCK IN RIO!!!


Kicsit magarol a fesztivalrol: 1985-ben volt az elso, de aztan nem rendeztek meg minden evben, ’91-ben a masodik, es 2001 a kovetkezo.. Ezek Rioban voltak, aztan a kovetkezo 6 Lisszabonban vagy Madridban volt, de ugyanezzel a nevvel. 10 ev utan most megint itt rendeztek meg. Ez kicsit latszott is  a szervezesen, hogy nincs mogotte tul nagy gyakorlat. Mindenhol nagy sorok voltak, es altalaban ketszer kellett sorakozni mindenert: egyik sorban fizetsz, a masikban megkapod a kajat/sort. Az mondjuk kicsit felbaszott, amikor fel orat allunk a sorban, es mire odaerunk, kozlik, hogy elfogyott a kaja… sor azert volt szerencsere, gyorsan ki is kertunk tizenkettot, hogy mar tobbszor ott ne kelljen sorbaallni.
Egyebkent az egesz nem volt tul nagy, abszolut belathato/bejarhato. Egy toba nyulo felszigeten van a Cidade do Rock, azaz a Rock Varosa. Egy nagyszinpad van, meg egy kicsi (de az tenyleg nagyon kicsi). Osszesen 700 ezer jegyet adtak el, ezen a napon 2-300 ezren lehettek. Van egy hosszu sor kajalda, amik aranyos kis hazikokban vannak, az egesz olyan stilusra, mint New Orleans. Mindegyik rendes, letezo etterem, ami kivonult nehany pulttal/hazikoval. Ott volt a kedvencem, a Bob’s is, a brazil Meki (bar a Burger King is brazil most mar, ugyhogy helyenvalobb ugy irnom: Bob’s, az egyik brazil Meki. :P). De fura volt, hogy nincsenek random sutogetok, hot dogos, ne adj Isten, langosos… :) Sor meg Heineken volt mindenhol. Kivul egyebkent, meg a bejarat elott volt egy csomo arus, ott lehetett venni olcsobban sort, meg polot, kituzot, stb. De official shop is, ami viszont eleg draga (polo 80R$) En vegul nem vettem semmit, ezt a polot kicsit banom, mert kurva jol nez ki szerintem:
Van egy uj brazil kedvencem: Capital Inicial. (a masik uj kedvencem egyebkent az Angra – ez utobbi metal, es angolul enekelnek, elobbi punk-rock es portugalul toljak) Ok voltak az elo-elozenekar. Az elozenekarrol nagyjabol lemaradtunk, a Snow Patrol volt. Aztan jott a lenyeg, a Red Hot! Iszonyat kiraly volt!! Elnyomtak minden regi jo szamot, 1-2 ujat, es az enekes sem tunt hamisnak (aztan visszahallgattam par szamot youtubon – ha valakit erdekel, fent van az egesz show – es utolag de, az volt, de ott nem tunt fel + tudtuk, hogy ez ilyen, de vegulis kit erdekel, nem opera).
A koncert vegen (3 korul) elkezdett kifele nyomulni a tomeg. Kerdeses volt, hogy hogy jutunk haza. A taxi ott volt, mint opcio, de biztos, hogy ilyenkor hirtelen mas tablazat kerul ki az ablakra.. innen lehet tudni ugyanis, hogy kb mennyibe fog kerulni az ut, taxiora nincs, de ezen mar meg sem lepodtem. A taxi egyebkent eleg olcso Rioban, meg rengeteg van beloluk. Viszont elegge messze volt ez a hely tolunk. Szoval, marad a busz. Igen am, de a legkozelebbi buszmegallo is tobb kilometerre van, oda ugyan visznek szervezett buszok, de 1. kellett volna ra elore venni jegyet, 2. 15R$ ez a jegy per fo, azert, hogy elvigyen egy helyre, ahonnan mennek helyi jaratos, rendes buszok. Ugyhogy bekaphatjak, bemasztunk a keritesen es igy megusztuk ingyen. Aztan a megallobol fogtunk egy buszt, a sofor azt mondta, kb arrafele megy, amerre lakunk. Aztan egy ido utan a sofor es az utasok karomkodasa egyertelmuve tette szamunkra, hogy eltevedt, es fingja nincs, hol vagyunk. Szerencsere igy viszont kirakott ott, ahol kertuk (most mar ugyis mindegy alapon), ami 2 utcanyira volt a hazunktol. I <3 Rio! :D
Szoval osszessegeben nagyon nagy elmeny volt, kar, hogy csak 1 napra mentunk ki… 2 ev mulva megint Rioban lesz, majd akkor elorelatobbak leszunk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése