2011. szeptember 21., szerda

SZTEREOTIPIAK

Fucsiboool (igy mondjak..)
Ha focirol van szo, a brazilok tenyleg maniakusok! Carlos legalabbis tuti, de ahogy lattam, mindenki elegge koveti, elsosorban a brazil bajnoksagot. Ami egyebkent tenyleg izgalmas! Nem 2 csapat verseng minden evben a cimert, mint egyes europai bajnoksagokban (pl spanyol), hanem kb hetente valtozik a sorrend, teljesen irrealis eredmenyek szuletnek sokszor, es legtobbszor az utolso korben dolnek el a helyezesek. De egy a lenyeg: VAMOS FLAMENGO! :D Megvettem az elso mezt, meg egybol egy fulbevalot is melle, meg korbejartuk a Flamengo klubot. Regen a csapat is itt edzett, de mar sajnos nem. A klub viszont nagyon tetszett, pedig allitolag ez az egyik leggyengebb klub, felszereltseget tekintve. De van uszomedence, doglos medence (nyilvan nem fedett egyik sem, mert itt nem kell), 9 teniszpalya, focipalyak, kosarpalya, konditerem, stb. Kb. 140R$ lenne kettonknek a tagsag havonta, ami szerintem eleg jol hangzik, raadasul itt van a szomszedban. 

Amikor rioi csapat jatszik, akkor is tudod, hogy mi tortenik, ha nem nezed a tv-t (marpedig Carlos az elmult par meccset nem birta vegignezni, mert eleg szarul megy a csapatnak), ugyanis zeng az utca, a varos. Tegnap este is meccs volt, Carlos azt hallgatta, hogy orulnek vagy hoborognek az emberek.. 



Brazil nok
Oszinten szolva em nem estem hasra, hogy huha a brazil nok mennyire szepek stb. A magyarok szebbek. Viszont a brazil nok iszonyat noiesek, altalaban sokat adnak magukra, es akikkel eddig talalkoztam, mind nagyon kedvesek es kozvetlenek. (nem olyanok, mint az olasz nok, pedig voltak ilyen jellegu felelmeim. Já de olasz nok nincsenek is. :P) Viszont, hogy egy sztereotipiat megerositsek veluk kapcsolatban: tenyleg nagy segguk van!! Jo, nem mindenkinek, de majdnem. Es divat a fogszabalyzo! A munkahelyen kb minden 2. embernek van.. Ami meg feltunt, hogy az idosebb (es feltehetoen jomodu) holgyek nagyon csinosak, elegansak. Meg a ferfiak is, jol tartjak magukat. Egyebkent vannak kulon az idoseknek a tereken, parkokban ilyen erosito, nyujto cuccok, olyan, mint egy jatszoter es konditerem kevereke. Meg sok oreget lattam biciklizni, futni, stb. 

Van viszont az undoritoan igenytelen reteg, eszmeletlenul igenytelen es kozonseges kinezet, amit meg a 6-os ut ,,holgyei" is megirigyelnenek. Bar nem kizart, hogy ezek is kurvak voltak..

Samba
Nem, nem tud mindenki tancolni. Carlos sem tud, bar szerintem hamar megtanulna. Viszont en nagyon szeretnek megtanulni sambazni, mennyire jo mar! :) A multkor atjott Cezar (Carlos baratja, aki felvett a repteren) es egy baratnoje, Carol. Nagyon jofejek mindketten. Na es a csaj megtanitotta az alaplepeseket, ami nem tunt tul bonyolultnak, foleg x palinka utan, ugy ereztem, en vagyok a sambakiralyno! :D Kivulrol valoszinuleg idiota szokdecselesnek tunt, de nem ez a lenyeg! Jo volt az az egesz este, foztem nekik brassoit ubisalival, meg palinkaztunk, nem keveset. Csak a masnap nem volt jo... a legidegesitobb az volt, hogy Carlosnak nem volt semmi baja, es ott porgott, mint a mergezett eger, mert aznap (szept. 7.) szunnap volt (fuggetlenseg napja).

Szegenyseg-Gazdagsag
Valoban eles a szakadek a szegeny es gazdag retegek kozott, bar az allam igyekszik egyre tobb embert kiemelni a szegenysegbol, igy valamifele kozepreteg van kialakuloban. 
A minimalber 545R$ (70ezer Ft korul), 13 honapra adjak. 1500R$ alatt a jovedelem adomentes. A fizikai munkat kb annyira fizetik meg, mint otthon. A szellemi munkat viszont sokkal jobban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése