2012. június 6., szerda

LAKODALOM VAN A MI UTCANKBAN...

...De csak majdnem, Joinvilleben volt az a lagzi. A varosrol mar irtam karacsonykor, a Carlos altal 'kisvaros'-kent aposztrofalt, valojaban fel millios, gyakorlatilag nemet varos. Amikor korbenztunk kicsit, Carlos apukaja, João meselt, hogy eszakon laktak a nemetek, delen meg a brazilok. Ezen kicsit meghokkentem, hogy igy megkulonboztettek oket, illetve magukat a braziloktol, holott ok is azok... De igen, a brazilok voltak a kicsit sotetebb boru munkasok, a nemetek pedig tobbnyire vallalkozok voltak. Es persze feherek. Volt egy ujsagjuk is, a Colonie-Zeitung, aminek tortenetesen Carlos dednagyapja, Otto Boehm volt a szerkesztoje, de sajnalatos modon ezt betiltottak, a nemet nyelv hasznalataval egyutt a II. vilaghaboru utan. 



Carlos nagyapja, Henrique Douat gyarigazgato volt. Ma is megvan meg a gyar egy resze, João egyik unokatestvere vezeti. Az oreg Douat jo igazgato volt, egy csomo munkas gyerekenek o volt a keresztapja, igy osszesen volt neki vagy 200 keresztgyereke. Sokszor vendegeskedett a munkasai csaladjanal, szerettek es tiszteltek. Halala utan egy utcat is elneveztek rola:

Rua Henrique Douat

Joinville csapata a masodosztalyban jatszik, de van sajat stadionjuk, es siman be is tudtunk menni a fure is (erre mondta Carlos, hogy ha ezt a Maracanãban vagy a Morumbiban akarnad megcsinalni, elobb vagy 6 embert kene leolni hozza.. :D)




Joinville nem a legszebb varos, amit valaha lattam. De nagyon kedves varos, kedves emberekkel, szinte mindenki feher, sok a szoke, vilagos szemu, igy engem sem neznek gringonak. :) Rio utan furcsa volt, hogy a kiszolgalo szemelyzet (pincer, recepcios, takarito, stb) is feher, sot, meg a koldusok is! Ebben nyilvan otthon semmi durva nem lenne, de itt meglepo volt. Joinville egyebkent is nagyon europai, nem csak az emberek, de a hazak, a kajak, a bolti aruk. Azon kivul, hogy itt lehet venni rendes kolbaszt es paprikakremet, ezt talaltam az egyik bolt polcan:

Tibi szaloncukor 5000 (!!!) Ft-ert!

Joinville azert is tetszik, mert egy csomoan meg mindig ott laknak a csaladbol. Es valahogy tenyleg jobban osszetartanak, ami jo dolog. Es meg valami, Joinville sokkal olcsobb, mint Rio! (na nem a Tibi csoki, de az ettermek pl a rioi arak toredekeert adnak nagyon jo kajakat)

Gaby es Bruno eskuvoje nagyon el volt talalva, es ezt nem csak en, mint 'elso balozo' mondom, masoknak is ez volt a velemenye. A ceremonia is ott volt helyben, a csaladi pap adta ossze oket (csaladi, mert kb mindenkit o keresztelt, adott ossze, stb.), nagyon szep volt es rovid! :) Majd egy nagy teremben mindenki elfoglalta a helyet, ami nem volt elore kijelolve, igy jobban tudtunk mozogni is. Volt egy csomo eloetel, valojaban annyi fele, es olyan jok, hogy nem voltunk biztosak benne, hogy lesz ezek utan meg mas is. De volt, svedasztalos kaja, nagyon finom volt az is. Ez a resze tehat hasonlo a magyar lagzikhoz, telezabaljuk magunkat es folyamatosan iszunk. :D Ami mas volt, az a zene. Nem volt tingli-tangli 'vacsorazos' zene, mar az elejetol inkabb random elektronikus zenet jatszottak, egy dj tolta egesz este-ejszaka. Vacsi utan lekapcsoltak a lampakat, az ifju par lejtett egy lajtos tancot, majd 1 perc alatt megtelt a tancter, es onnantol fogva mindenki tancolt! Es itt jon a kedvencem: jo brazil szokas szerint a noknek a hallban nekialltak Havaianas papucsot osztani!! Volt tobb meret, egy textilzacskoban adtak, amibe igy a magassarkut bele tudod tenni, hogy ne keveredjen el. Es papucsban nyomta minden no!! :D Ez mennyire kiraly otlet mar! 

Mindekozben csomo pincer jarkalt korbe es leste minden kivansagunkat, es vagy 6 fotos maszott folyamatosan a pofankba. :D De nagyon jo kis lagzi volt, tokeletes kevereke a hagyomanyos, elegans es a modern, laza stilusnak. Nem vittek tulzasba semmit, ugyanakkor egy nagyon igenyes (es valoszinuleg piszok draga) eskuvot rendeztek. 



Masnap a csalad egy reszevel egyutt ebedeltunk. Sea-food rodizio volt, azaz all-you-can-eat, csak meg oda is hordjak az asztalodhoz a kajakat. Ez is iszonyu jo volt, de ami meg ennel is jobban tetszett, az a vegen a desszert: egy raklapnyi jegkrem, szinten all-you-can-eat alapon! :)) Ezzel valoszinuleg a pici Teodora egy alma valt valora! :)

A familia - Paulo, João, en, Carlos, Diogo, Lari,
Paique, Fernanda, Joanna, Celeste es Cristina



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése